Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2020 - #126

Autonomia i dependència

Guia per fer front als maltractaments a les persones grans en temps de la Covid-19

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 1 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional de les Persones grans, una data escollida per l'Assemblea General de Nacions Unides, l’any 1990 i amb la qual es vol instar a la comunitat internacional a reflexionar sobre les oportunitats i els reptes socials i polítics que suposa l’envelliment demogràfic. [+]

En el marc d’aquesta commemoració, la Diputació de Barcelona va publicar l’edició actualitzada de la Guia per fer front als maltractaments a les persones grans, un document que va néixer l’any 2011 amb la finalitat de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones grans, especialment d’aquelles en situació de vulnerabilitat o risc social.
 
Aquesta guia pren avui un paper destacat davant la situació actual de pandèmia donada l’especial vulnerabilitat en la que es poden trobar algunes persones grans, derivada de la situació d’aïllament social i personal al que es veuen sotmeses a causa de la Covid-19. Davant d'aquest escenari cal posar de manifest que, des de l’inici de l’any 2020, s’han detectat a través del  sistema de recollida de casos de maltractaments de la Diputació de Barcelona 156 casos de maltractaments, dels quals el 78% són dones.
 
Seguint en la mateixa línia d’abordatge dels maltractaments a les persones grans, la Gerència de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona disposa d’un Grup de treball on participen professionals municipals dels ajuntaments i ens locals de la província de Barcelona en el que es treballa la millora de la competència i praxis professionals d’aquests tècnics i tècniques.
 
El passat 12 de novembre va tenir lloc una nova sessió d’aquest grup, en modalitat telemàtica, on es van treballar en la millora dels instruments de registre d’informació sobre casos de maltractaments. Aquestes dades ens condueixen a disposar d’una fotografia de les situacions de maltractament a la província de Barcelona.

Podeu accedir a la guia, clicant aquí

Butlletí: Benest@r
Número de butlletí: #126 - Octubre - Novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar